welkom
filosofie
werkwijze
profiel
coaching
training
contact
referenties

Marlies Ritter

Ik ben in 1954 geboren in Nederlands Nieuw Guinea. Op mijn achtste zijn we naar Nederland (Maastricht) verhuisd. Na een afgebroken studie Fysiotherapie woonde, werkte en studeerde ik drie jaar in Zwitserland. Terug in Nederland heb ik op diverse plaatsen gewerkt als directiesecretaresse en (internationaal) accountmanager.In 1994 startte ik mijn bureau in telemarketing dat voornamelijk business to business werkte. Advisering in direct marketing hoorde daar bij.

Door de stijgende vraag naar telefoontrainingen voor medewerkers van opdrachtgevers, ben ik mij gaan ontwikkelen tot trainer. Een bijna logisch gevolg was de opleiding tot coach en counselor bij het Europees Instituut (www.europeesinstituut.nl).

Nu geef ik bedrijfstrainingen met als aandachtspunt de verbale en non-verbale communicatie, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, het ontwikkelen van commerciële vaardigheden en het coachen van een-op-een-relaties.

Ik werk daarbij met de methodieken van o.a. NLP; de Systeemtheorie; het Oplossingsgerichte model; het gedachtegoed van Stephen Covey en vele anderen. Steeds aangepast aan de doelstelling van mijn opdrachtgever of de organisatie.

Als gecertificeerd MDI-consultant maak ik bij teamtrainingen en –coaching gebruik van MDI-profielen, gedrag, drijfveren en talenten. Deze zijn ook bij individuele trainingen toepasbaar.  Het voordeel van deze methodieken is dat er snel een helder beeld en duidelijk inzicht ontstaat over de individuele personen en het team. 

Een uitgebreid netwerk aan collega’s die werkzaam zijn in uiteenlopende vakgebieden staat tot mijn beschikking. Indien nodig kan ik hen inschakelen als partner of gebruik maken van hun (deel)adviezen.